Ревю на втора ръка Mercedes-Benz A-Class: 1998-2003

Говори се, че шефът на дизайна на Mercedes-Benz Бруно Сако каза на своите служители да “забравят всичко, което са научили досега”, когато разкрива подробности за концепцията на A-клас пред своя дизайнерски екип. Със сигурност крайният резултат от техните усилия беше нещовного различно от всеки един друг Мерцедес. И въпреки малките си размери, А-класата предлага интериорно пространство, съпоставимо с C-клас.

Продава се А-класа 1998 г.

Концепцията на автомобила е проста, изградена около ефективността, като се използва четирицилиндров мотор с предно задвижване. Колелата са изнесени и по този начин се предоставя просторен интериор. Всъщност А-класата е базирана на блестящата концепция, разработена 30 години по-рано от сър Алек Исигонис, който създава Mini.

Първият опит на Mercedes с автомобил с предно задвижване показва значителна изобретателност. Цялата дължина представлява едно отделно купе с механичните елементи, разположени под уникалната конструкция на пода. При катастрофа двигателят е проектиран да се плъзга под пода, вместо в кабината. Пътниците също са извън обсега при катастрофа със страничен удар, защото седят по-високо от обикновено. Това също улеснява влизането и излизането на колата.

Какво получавате купувайки Mercedes-Benz A-Class: 1998-2003

Нивата на оборудване са доста високи за автомобил с размер на супермини. Всяка А-класа има стандартно управление, тонирани стъкла, централно заключване, универсални електрически прозорци и стерео система със шест високоговорителя. Ако закупите Elegant ще получите лети джанти, климатик и по-висок стандарт на облицовка. Avantgarde, от друга страна, е със синьо тонирано стъкло с лентово затъмнено предно стъкло, сгъваем ламелен покрив, циферблати с цвят на слонова кост и лети джанти.

Имайте предвид, че има огромен списък с опции, така че е много вероятно автомобела, който сте си харесали да има нещо допълнително.. Ще откриете, например, че някои ранни Avantgardes имат опция за климатизация на мястото на люка и че голямо разнообразие от аудио системи е монтирано в цялата гама. Кожената тапицерия, предлагана в ярки цветове, е популярна опция за Elegance; Avantgarde е със сива кожа.

Резервни части за А-класа

Цифрите са приблизителни и са базирани въз основа на модел A160). Около 60 лв за комплект читави предни спирачни накладки и 40 за задната част. Пълната подмяна на съединителя би струвала около 250 лв, радиаторът е около 150, а предният фар ще струва около 150 лв.

На пътя

Шофирането на Мерцедес А-класа не е нещо вълнуващо, но за сметка на това е много удобно. Двигателя на A160 е по-релаксиращият за шофиране, докато 1.9 изисква повече газ и честа смяна на предавки.

Цялостен

Гениален, просторен и добре оборудван, A-класата е не по-малко Mercedes, въпреки компактните си размери. Не е евтин, но трябва да държи стойността си, както по-големите си братя.

 

Leave your thought