Blog
радиатор климатик

Радиатор климатик

677 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Подгответе се за лятото с радиатор за климатика

Какво представлява радиатора за климатик

Ако колата ви е снабдена с климатик най-вероятно ще има нещо което прилича на малък, тънък радиатор пред радиатора на двигателя. Това е кондензатора за климатика и неговата функция е да отвежда топлината от климатичната система по същия начин по който водния радиатор прави това за двигателя.

Функция на кондензатора за климатика

Съвремените кондензатори обикновено са изработени от алуминий, но в миналото са били правени от мед или месинг. Кондензаторите много приличат на радиатори но са малко по-тънка и тъй като те също зависят от въздуха, преминаващ през тях обикновено са разположени в предната част на радиатора.
Подобно на повечето радиатори и изпарители, кондензаторите също са конструирани като серия от тръби с перки около тях. Но за разлика от изпарителя, чиято работа е да поглъща топлина, работа на кондензатори е да освобождава топлина. За да се освободи тази топлина охладителната течност я абсорбира докато преминава през изпарителя. След това охлаждащата течност влиза в кондензатора като пара с високо налягане. Преминавайки през кондензатора се охлажда и отново се връща в системата под високо налягане.

 

Профилактика на радиатор климатик

Ако искате да удължите живота на вашия климатик уверете се, че няма натрупване на отломки в предната част на радиатора или кондензатора, както и между двете. Натрупванията и отлаганията могат да доведът до проблеми в ефективността.

Производители на радиатор за климатик

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена на радиатор климатик

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

 

Leave your thought