Blog
окачване

Предно окачване на автомобила

1666 Views0 Comment

Предно окачване на колелата

При почти всички съвремени автомобили предните колела са закрепени към два носача – долен и горен. Носачите се изработват от изтеглена ламарина, като по този начин се осигурява здравина на конструкцията.

Долен носач

 

Долният носач се подпира на наклонената винтова пружина. Поради ограниченото пространство в пружината е поместен телескопичен амортисьор. Окачване на лявото и дясното колело се свързват с напречен стабилизатор. Напречния стабилизатор е изработен под формата на торзионна щанга. Тази щанга се използва, за да намали страничното накланяне на автомобила този ефект се постига чрез пружиниращото действие на стабилизатора. Окачването на колелата и каросерията се свързват чрез гредата на предния мост. Тази греда от своя страна е закрепена неподвижно към каросерията. Към същата тази греда се закрепят тампоните, които са част от окачването на двигателя.

 

Оста на долния носач е разположена в надлъжна посока и се закрепва с два болта към гредата така, с пластини се регулира както страничния наклон на колелото, така и надлъжния наклон на шенкела.

Горен носач

Горният носач за разлика от долния се закрепва направо към каросерията. За целта се използва един дълъг болт. Осите на двата носача лежат върху гумени втулки. Благодарение на тези втулки се заглушават чукането, което се предава от носача към каросерията.

Шенкелът се прикрепя към горния и долния носач на сферични опори. Тези опори са силно натоварени конструктивни елементи и поради тази причина са изработени от високо качествени материали.  Движението на кормилото и спирачния апарат се предава към шенкела чрез надлъжен кормилен мчост.  Автомобилната лагер главина и  спирачния диск се поставят върху шенкела на ролкови лагери. Напречния стабилизатор се се прекрепя към горния и долния носач чрез гумени втулки.

Гаранция за най-добра цена на авточасти за предно окачване

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на запалителни резервни части за предно окачване

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought