Blog
горивна помпа

Горивна помпа

582 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Функция на горивна помпа

Основната функция на автомобилната горивна помпа е да регулира подаването на количеството гориво към двигателя. Регулиране на количеството подавано гориво може да стане по няколко начина:

  • Чрез изменение хода на буталото за помпане. При този начин, когато буталото на помпения елемент се движи под действие на пружина надолу, пълнителния клапан е отворен поради разликата в налягането от двете му страни и над – буталното пространство на помпения цилиндър се запълва с гориво.
  • Чрез дроселиране на постъпващото в помпения елемент гориво. При обратния ход на буталото в дизеловата горивна помпа, извършван под действие на гърбица, налягането над буталото се увеличава и предизвиква затваряне на пълнителния и отваряне на нагнетателния клапан и горивото се подава към впръсквачите. Гърбицата, по своята дължина има конусен профил и при осово изместване на гърбичния вал се променя хода на буталото на дизеловата горивна помпа., а с това и количеството подавано гориво. При този начин на регулиране на горивото се получава ускорено износване на гърбицата и ролковия повдигач.
  • Преливно дозиране – това означава част от горивото, което е запълнило помпения елемент, да се връща при нагнетателния ход на буталото. Може да се промени количеството върнато гориво чрез конусна игла, клапани, шибърни втулки или прорези направени на буталото – така нареченото преливно – прорезно регулиране. При иглено – преливното регулиране на дизеловата горивна помпа., част от горивото се връща през целия нагнетателен ход на буталото през отвора. Сечението на отвора се изменя регулираща конусна игла, която е свързана с командния орган, т. е. педала или ръчката за газ. Когато тази игла е затворила отвора, подаваното към впръсквачите гориво е максимално. И при този начин на регулиране на дизеловата горивна помпа, дозирането съвпада с края на подаване на горивото с края на нагнетателния ход на буталото

Качествени производители на горивна помпа

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Гаранция за най-добра цена за горивна помпа

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

 

Leave your thought