Blog
двигател подобрение, тунинг

5 начина да подобрим работата на двигателя – част 1

678 Views0 Comment

Как да подобрим работата на двигателя?

За някои авто ентусиасти на никоя фабрична кола не и достига мощност. Някои шофьори обичат да човъркат по двигателите на колите си, добавяйки повече мощност или подобрявайки горивната ефективност. Но какво можете да направите ако искате да почувствате малко повече мощ под капака?

Обикновено, двигателя получава въздух по следния начин: буталото се движи надолу и създава вакуум, което позволява на въздуха да изгори в горивната камера. В комбинация с гориво той образува единица енергия, която се превръща в кинетична енергия (или конски сили) чрез горене, благодарение на запалване от свещите.

За да се подобри работата на автомобила се нуждаете от по-ефективно изгаряне. Ако просто дахранвате двигателя с повчече гориво това няма да ви помогне, тъй като връзката между кислорода и горивото е от изключителна важност за провилното изгаряне. За това е важно да модифицирате двигателя на вашия автомобил да приеме повече въздух и гориво. Zakolata.bg ви представя пет начина да модифицирате колата си, за да получите желания ефект.

1. Компресори

Компресора сгъстява всмукания въздух над нормалното атмосферно ниво и по този наччин повече въздух може да отиде в двигателя, а комбинирането му с повече гориво произвежда повече енергия. Механично чрез ремък или верига от коляновия вал, компресор се върти със скорост най-малко 50 000 RPM (по-бързо, отколкото самия двигател), за да сгъсти въздуха в горивната камера. Това отваря пространство за повече гориво, което създава по-голямо количество за горене.

Колко повече енергия се произвежда? Близо 50 на сто повече конски сили, ако всичко е инсталиран правилно. Поставяне един компресор към двигателя на нормален размер кола веднага ще го накара да се държи като много по-мощен автомобил. Най-хубавото е, че това е идеалния направи си сам проект – закачете го с болт отгоре или отстрани на двигателя и следвайте инструкциите за инсталиране на производителя.

2. Въздушен филтър

Въздушните филтри, които се предлагат на пазара позволяват повече въздушен поток в двигателя за по-ефективно използване на комбинацията въздух / гориво, като същевременно блокират замърсители и примеси, които бавно се разграждат във времето. Вторичните въздушни филтри обикновено са съставени от тънък слой памук или друг материал, поместен между няколко слоя от примеси, които улавят замърсителите. Висококачествени резервни въздушни филтри прости се поставят вув кутията на въздушния филтър и това е целия монтаж.

Leave your thought