Blog
маховик

Маховик на супер цена

897 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки за маховик до края на деня

Същност на маховик – двигатели са най-ефективни, когато произвеждат мощност при постоянна и относително висока скорост. Естествено смяната на предавки и спирането на автомобила не позволяват плавната работа на двигателя. Съединителя и трансмисията частично решават този проблем. Това което съединителя не може да направи е да запази енергията, която се губи по време на спиране и да я предаде отново на двигателя в последствие. Това е работа за маховика.

Маховика представлява тежко колело. Изисква се голяма сила, за да се завърти маховика, а след това, за да се спрете. В резултат на това когато се завърти с голяма скорост отнема много време и енергия докато спре. Можете да мислите за маховика като един вид “механична батерия” която съхранява енергия под формата на движение. В съединителя на колата, маховика се свързва към двигателя, а диска на съединителя се свързва с трансмисията.

Дали да сменяме маховик при смяна на съединител?

Ако сменяте съединител това е идеалното време да погледнете и вашия маховик най-малкото защото гаранцията на производителя на съединителя няма да важи ако маховика е повреден. Това зависи най-вече от състоянието на съединителя. Ако материала на съединителя се изтърка и метала започне да дере по маховика той много бързо ще се повреди. Той от своя страна ще повреди новия съединител и това ще доведе до намаляване на продължителността му на живот. Това автоматично ще вдигне цената на разхода със закупуването на нов съединител както и нов маховик и труда да ги постави отново.

Ако сменяте съединителя си на време е много вероятно вашия маховик да е невредим и да издържи още много цикли на смяна.

Маховик – цена и качество

Препоръчваме ви да намерите добър сервиз в servizi.bg във вашия район и той да ви препоръча дали да спестите пари от цената на маховика или е по-добре да инвестирате в нов.
Отделете време, за да сте сигурни, че купувате качествени части от доставчик, който е признат и уважаван. Опитвайки се да спестите някой лев от цената чрез закупуване рециклирани части, няма да ви се отрази благоприятно в дългосрочен план.

Leave your thought