Blog
лагер главина

Лагер главина на супер цена

3038 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки за лагер главина до края на деня

Въпреки, че никога не я виждате лагер главината е важна част от окачването на автомобила, която му позволява колелата да се въртят свободно и играе решаваща роля за безопасните и работните характеристики на превозните средства. Състои се от прецизно изработени лагериуплътнения и сензори в предварително сглобен корпус. Лагер главината е от решаващо значение за комфорта, за горивната ефективност, за целостта на антиблокиращата система и др.

Защо избора на цена пред качество за лагер главина е рискован избор?

Много производители продават резервни лагер главини, които са на много ниски цени и може да изглеждат като добра сделка на първо време. За съжаление с ниската цена обикновенно получавате и ниско качество. Практиката доказва, че ниско качествените лагер главини излизат на висока цена в дългосрочен план. В много случаи:

  • Могат да причинят повреда на антиблокиращата спирачна система.
  • Могат да предизвикат вибрации в колелата.
  • Слабите уплътнения могат да позволяват на влага и замърсявания да влязат и да унищожат лагера преждевременно.
  • Дори магат да предизвикат изпадане на колелото по време на движение.

Как вашата лагер главина влияе на спирачната безопастност.  

Лагерите включват сензор за скоростта на колелата, който контролира спирачната система против блокиране (ABS). Този сензор изпраща постоянен сигнал към системата за контрол на ABS. При извънредна ситуация системата за контрол на ABS ще определи дали е необходима намеса на антиблокиращата система. Ако датчикът за ABS не работи правилно системата може и да не се задейства в критична ситуация.

Как вашата лагер главина е от решаващо значение за системата за тракшън контрол?

Системата за контрол на сцеплението на автомобила (TCS) използва същите сензорите за скорост на колелата и компоненти както и системата ABS. Системата за контрол може да се разглежда като подсистема и разширяване на антиблокиращата система. Заедно ABS и TCS работят, за да осигурят на водача пълен контрол над превозното средство при потенциално опасни пътни условия.

Консултирайте се със специалисти от servizi.bg, за да проверите дали вашата кола има нужда от смяна на лагер главина.

Leave your thought