Blog
кормилно предаване

Кормилно предаване

702 Views0 Comment

Регулиране на кормилно предаване

За да се регулира кормилно предаване на съвремените автомобили трябва да се завърти регулиращия винт по хода на часовниковата стрелка, за да се отстрани луфта. Регулиращия винт регулира зацепването на ролката с червяка. За да се достигне до него трябва да се отвие гайката на страничния капак на картера на кормилния механизъм и да се свали фиксиращата шайба. След като луфта бъде отстранен чрез регулиращия винт трябва да се провери усилието  необходимо за завъртане на кормилното колело. При повечето съвремени коли се приема, че това усилие не трябва да надвишава 1 кг.

След като усилието бъде проверено и се установи, че е в норма трябва да се фиксира регулиращия винт с фиксиращата шайба и да се завие гайката. Ако изреза във фиксиращата шайба не съвпада с щифта, регулиращия винт трябва да се завърти малко, като се внимава усилието за завъртане на кормилното колело да остане в указаните граници.

Помпа на хидро усилвателя

Друга важна част от кормилното окачване на колите е помпата на хидро усилвателя. Тя също трябва да бъде проверявана редовно. Преди да пристъпите към нейната проверка обаче трябва да се направят следните важни действия:

  • проверка на налягането на въздуха на гумите на предните колела.
  • регулирането на лагерите на колелата.
  • проверка на състоянието на съединенията на кормилните щанги.
  • проверка на карданите.
  • проверка на ъглите на завъртане на предните колела.

С други думи трябва да  се провери правилната работа на цялото предно окачване на автомобила. След приключване на тези проверки може да се направят и необходимите такива на помпата на хидро усилвателя:

  • проверка на нивото на масло в резервоара на помпата на хидро усилвателя.
  • проверка на натягането на ремъка на предаването.
  • проверка на липсата на въздух в системата на усилвателя:
  • проверка за наличието на утайки или нечистотии в резервоара на помпата или протичане на масло в съединенията на тръбопровода.

Всики отклонения от нормите на автомобилното окачване и системата на хидро усилвателя които бъдат забелязани следва да се отстранят своевременно.

Гаранция за най-добра цена на авточасти за окачване и кормилно предаване

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на резервни части за окачване и кормилно предаване

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought