Blog
карета

Карета на супер цена

1085 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Големи отстъпки на карета до края на деня

Автомобилните карета са основна част от окачването на всяка кола.  Те прехвърлят тежестта на превозното средство при спиране от окачването към на главината на колелото, така че колелото да може след това да прехвърли тази тежест към земята. В същото време всяко каре трябва да бъде достатъчно гъвкаво, за да позволят на окачването да ходи нагоре и надолу, и колелата да се въртят.

Износване на автомобилни карета

Въпреки, че са приспособени да издържат дълго време, те в крайна сметка се износват до точката след която се нуждаят от подмяна. В зависимост от това как се управлява превозното средство, качеството на пътищата по които се придвижва живота на всяко каре може да продължи от 100 000 км до 200 000 км преди да се наложи подмяна. Редовната поддръжка на окачването на колата ще помогне за предотвратяване на преждевременно износване, но не могат да го забавят завинаги.

През по-голама част от времето шофьорите не са наясно с това дали има проблем с каретата докато той не стане достатъчно сериозен, за да се нуждаят от подмяна. Все пак, това не означава, че ако забележите евентуален проблем с вашите карета това изисква незабавната им подмяна. Симптомите на дефектни карета също могат да бъдат създадени от износване на редица други компоненти на окачването.

Проверка на карета

Когато вашите карета вече плачат за смяна те издават един много специфичен чукащ звук при завой. В началото този звук се чува само при по-остри завои, но постепенно започва да ви дразни и при най-малкото завъртане на волана.

Съвети за удължаване на живота на вашите карета

Стила на шофиране е един от основните фактори влияещи на скоростта на износване.  Има няколко неща, които всеки шофьор може да направи, за да удължи живота им.

Най-важното правило, за да се гарантира дълъг живот на карета е периодичното смазване на окачването. Оверете се, че както те така и всчки други компоненти на окачването са намазани добре с грес.  

Когато смазвате окачването, проверете гумените уплътнения за признаци на скъсване. Разкъсани или напукани уплътнения не могат да защитават частите от външните условия и това води до бързото им изхабяване.

Ако имате съмнения дали каретата имат нужда от смяна можете да се консултирате с механик от servizi.bg.

Цена и качество

Повечето карета могат да бъдат рециклирани. Това е сравнително евтино решение особенно при по-старите автомобили. На пазара се предлагат и нови карета на сравнително ниска цена, за съжаление не винаги отговарят на стандартите за качество. Ако имате колебания относно вашия избор можете да се консултирате с експертите от zakolata.bg отнсно най-доброто съотношение между цена и качество.

Гаранция за най-добра цена на карета

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Leave your thought