Blog
теч масло

Отстраняване теч на масло

4643 Views0 Comment

Как да се справим с изтичане на масло

Известно време след като се сдобие с автомобил у всеки човек се появява един хубав навик – оглеждане на автомобила и около него, пода на гаража, настилката на паркомястото и т.н.

Появили са се пресни петна от масло?

Виждайки такива петна, много шофьори спешно се отправят към servizi.bg. Всъщност отиването в сервиз не е задължително.

В много подобни случаи – проблемът може да отстраним и сами.

  • Често пъти теч на масло от двигателя може да се яви в следствие на лоша вентилация на картера. Някои отработени газове може да попаднат в картера заобикаляйки пръстените на буталата. Най-често това се случва при много износени двигатели. Системата за вентилация на картера започва да намалява налягането защото натрупаните газове създават много-голямо налягане . Именно по тази причина маслото от мотора просто се „процежда“. И затова преди да подменяте маслото, отремонтирайте вентилационната система на картера.
  • Течове на масло също така могат да се появят и при износена система на буталата. Отработените газове създават изключително високо налягане, с което вентилацията неможе да се справи и така вътре ще остава създалото се високо налягане
  • Ако маслото тече изпод капака на клапаните – отворете го, почистете хубаво, (подменете гарнитурата – ако е необходимо ) а след това с хермртик-уплътнител намажете прилепващите части и поставете капака обратно.
  • Ако пък има теч от масления филтър – това изобщо не е опасно. Много важно е филтърът да е добре затегнат, но ако затягането не помогне то трябва просто да се замени с нов.

Zakolata.bg ви съветва да отстраните незабавно този проблем. Виското ниво на маслото може да предизвика много сериозни повреди по двигателя. Ако смятате, че можете да се справите и сами ние ще ви доставим необходимите авточасти на гарантирано най-ниски цени. Ако нямате нужните умения ви препоръчваме да се доверите на експерти от servizi.bg.

Leave your thought