Blog

Какви акумулатори купува българския потребител?

192 Views0 Comment

При експлоатацията на един автомобил несъмнено смяната на акумулатора с нов е част от задължителните разходи, които следва да бъдат направени. Въпросът каква е предпочитаната автомобилна батерия от българския шофьор е наистина реторичен. Търсенето почти винаги е свързано с изгоден, но достатъчно качествен акумулатор, който да отговори на нуждите и техническите параметри на возилото. Евтини акумулатори се предлагат почти във всеки специализиран магазин за такива продукти. Но това не е основен критерий, който да гарантира, че батерията ще работи безупречно и няма да създава проблеми на автомобила Ви. Затова опитните шофьори предпочитат да изберат нова автомобилна батерия от търговец, който е с доказана репутация и действително ще спази гаранцията при евентуален проблем.

Твърде ниската цена за даден модел акумулатори може да е подвеждаща. Специално с тази автомобилна част не правете никакви компромиси, защото последиците наистина могат да бъдат доста неприятни за бюджета Ви. Ако колата ви е висок клас е повече от задължително да се подбират специални и произведени за съответния модел автомобил. Затова инвестицията в качествена акумулаторна батерия е напълно оправдана.

За собствениците на по-стари коли, които нямат определени претенции към този детайл, освен цената, покупката на евтин акумулатор дори е препоръчително. Изминаването на малко километри в годишен план, както и използването на автомобила един или два пъти седмично предполага правенето на по-ниски разходи за неговата поддръжка. Обобщението е по отношението на автомобилните акумулатори е, че българинът избира такъв, който е по джоба му и според изискванията на колата, която кара.

Евтините батерии са обслужваеми. Те могат да се зареждат и дори да е изтощена винаги можете да я заредите със специално устройство. Акумулаторите за луксозните коли се произвеждат по нова технология и веднъж изчерпал капацитета си няма как да го заредите, а автоматично трябва да си закупите нов. Предимството при тях е в това, че на практика те са два пъти по-издръжливи от обикновените. За да не си навличате излишни грижи и тревоги се доверявайте на надеждни и с добра репутация търговци на акумулатори.

Източник – Тунинг магазин Autopro.bg

Leave your thought