Blog
грайфер гуми

Износване на гумите

1576 Views0 Comment

Признаци и причини за износването на гумите

Една от явните причини за износването на гумите е влошените експлоатационни характеристики. Например:

  • Наблюдавате лошо сцепление на гумите с пътя?
  • При завой автомобила се носи настрани?
  • В лошо време устойчивостта на автомобила рязко намалява?
  • В дъждовно време се увеличава спирачният път ?

Трябва да се убедите, че гумите не са на петна и протекторите са в законно допустимите граници – минимум 1,6 мм за цялата гума, а не за участъци от нея.

МИНИМАЛНО ДОПУСТИМАТА ВИСОЧИНА НА ПРОТЕКТОРА, НА АВОМОБИЛНИТА ГУМА Е 1.6 ММ.

грайфер гуми За да се улесни процесът на определяне на износването на гумите, производителите са въвели в конструкцията на протектора индикатори за износване. Всеки производител на гуми има собствен тип индикатор Това могат да бъдат цифри или степени, белег между блоковете на протекторите, които са интуитивни и от които става ясно до кога е допустима експлоатацията, кога е време да започнете да заделяте пари за нови гуми и кога е време да смените старите гуми.

ПРИЧИНИ ЗА НЕРАВНОМЕРНОТО ИЗНОСВАНЕ НА ГУМИТЕ.

износване гуми Скъпи гости на ZAKOLATA.BG, трябва да знаете че съществуват много и различни причини за неравномерното износване на гумите, както на предните така и на задните, както на летните, така и на зимните. Причините на са преко свързани с възраста и характера на експолатация на автомобила. Агресивният стил на каране, резките стартове и резките спирания съпроводени с оставяне на следи стремително Ви приближава към неравномерно износване и подмяна на гумите. В зависимост от стила на каране, различно могат да се износват външните или вътрешните протекторни блокове, също така предните или задните гуми. Самият факт, че износването на гумите пропорционално намалява ефективността им е ясно, но неравномерното износване на гумите си остава загадка за много хора. За това ще разгледаме основните причини за износване на автомобилните гуми.

Как да определите причините за неравномерното износване на гумите можете да научите в следващата статия на zakolata.bg.

 

Leave your thought