Blog
свещи

Запалителни свещи

294 Views0 Comment

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Функция на запалителна свеща

Запалителни свещи се използват за образуване на искра за запалване. В своята същност тя се състои от две основни части

  • Стоманено тяло с нарезна част. Благодарение на нарезите свещта се завива в цилиндровата глава на двигателя. В долния край на тялото има и страничен електрод. В горния край на стоманеното тяло тялото на всяка запалителна свещ има ръбове за ключа.
  • Централен електрод закрепен в тялото на свещта. Електрода трябва да бъде добре изолиран и поради тази причина между него и тялото се поставят уплътнения. В горния край на централния електрод се поставя накрайника на проводника за високо напрежение.

Свещите на колата трябва да издържат на изключително високи температури. За тази цел се поставя изолатор резистентен на температури от 500 – 600 градуса. Тези температури осигуряват оптимална работа на запалителната свещ и изгарят нагара по тях като по този начин ги предпазват от бързо замърсяване.  За различните видове автомобили се препоръчват свещи с различна топлинна характеристика. Кабелите и цилиндровата глава трябва да се поддържат в добро състояние, за да се удължи живота на свещите – при прекомерно нагряване се разрушава изолатора, а при преохлаждане – зацапване и нагар.

Изобор на запалителни свещи

Ако свещите ви са за смяна трябва да се консултирате за избора на нови или просто да въведете данните на автомобила си в zakolata.bg. Основните характеристики при избора на свещи са:

  • диаметъра на нареза.
  • дължината на долната част.
  • материал на изолатора.

Регулиране на запалителна свещ

Основния фактор, който влиае на работата на работата на запалителните свещи е разстоянието (междина) между централния и страничния електрод. Това разстояние е нармално да бъде в границата между 0,6мм и 0,9мм. Ако поради някаква причина междината намалее това ще предизвика нагар и замърсяване и влошаване на работата. Ако това разстояние надхвърли нормалните граници възможността за подаване на искра намалява от което се получават прекъсвания в работата на двигателя. Междината се регулира чрез огъване на страничния електрод и се проверява с луфтомер. Централния електрод не трябва да се огъва, за да не се разруши керамичната изолация и да се повреди самата свещ.

Гаранция за най-добра цена на запалителни свещи

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители на запалителни свещи

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought