Blog
проблеми с двигателя

5 признака за проблеми с двигателя – Част 2

1304 Views0 Comment

Втора част на най-често срещаните проблеми с двигателя.

Вижте кои са първите прзнаци за проблем с двигателя – част 1

2. Колата подскача

Шофирането трябва да бъде гладко и лесно без резки подскоци или застой. Но ако колата ви подскача или забива това е доста силен знак за проблеми с двигателя. Това може да се дължи на лошо ситояние на запалителните свещи, запушени горивопровод или горивен филтър или много много други варианти.

Последното нещо, което искаме е колата сама да решава кога да ускори или да забави ход, това мойе да причини големи неприятности на пътя. Същото важи и за високо обороти на празен ход или играеши обороти. Всички тези признаци трябва да ви подсетят да се консултиранте със servizi.bg възможно най-скоро.
Превантивната поддръжка включително редовни смени на маслото и ремъците на препоръчителните интервали помогне да се пазим от опасната зона.

3. Силен шум

Ако колата ви се оригва като простака от кръчмата предишната вечер значи имате сериозни проблеми. Напевни или тракащи тези звуци могат говорят за голяма опасност която грози цилиндрите в двигателя. Това се случва когато бензина се запалва преждевременно в горивната камера на цилиндрите и потенциално може да доведе до много скъпи щети на буталата. zakolata,bg ще ви ги намери на гарантирано най-ниска цена, но ви препоръчваме да вземете мерки преди да се е стигнало до там.
Ако чуете стържещ звук когато се опитате да стартирате колата си, може да се наложи подмяна на стартера. Ако чуете стържене или тракане при превключване между предавките може би е време за ремонт на трансмисията. Научете повече за проблемите със скоростите.
Ако шума от вашия автомобил е като леко тиктакане или щракане това може и да е нормално. Ако имате съмнения, вслушайте се внимателно, опитайте се да следите за всяко отклонение на шума  и след това се опитайте да го обясните най-подробно на servizi.bg.

Leave your thought