Blog
двигател подобрение, тунинг

5 начина да подобрим работата на двигателя – част 2

883 Views0 Comment

Как да изкараме максимума от двигателя на автомобила?

В предишната статия ви показахме първите 2 начина за подобряване на работата на двигателя. Ето и останалите 3:

3. Комрлект за студен входящия въздух

Въпреки, че тя това може да изглежда като нещо малко, температурата на въздуха може да се отрази на ефективността на вашата кола. Компректа за студен въздух е система за резервни части, който доставя хладен въздух в двигателя с вътрешно горене. Обикновено колата регулира температурата на въздуха, който влиза в двигателя – предоставя топъл въздух, когато двигателят е студен и студен въздух, когато двигателят е топъл. Компректа за студен въздух обаче може да доведе до по-висока производителност и ефективност на двигателя тъй като студеня въздух е по-плътен от топлия въздух, което означава, че той съдържа повече кислород за по-динамична изгаряне в двигателя.

СЪВЕТОсвен ако наистина не познавате много добре двигателя си е най-добре да поверите инсталирането му на професионален sevizi.bg, тъй като той включва подмяна и / или модернизация на много елементи на съществуващата система за всмукване на въздух на колата.

4. Чип тунинг

Ако карате по-нова кола, тогава е много вероятно да имате бордови компютър който да регулира такива функции като графика, антиблокиращи спирачки и най-важното съотношението гориво-въздух. Чипове са “хакове”, които могат да бъдат инсталирани за заменяне на фабрични настройки и могат да увеличат мощността на двигателя и конските сили. Чип тунинга поставя нови параметри за функциите на вашия автомобил, като му казва да бъде по-ефективен или да поема повече въздух, за по-добро изгаряне. Монтажът е лесен и можете да го направите сами след като се запознаете с електрониката на вашия автомобил, просто извадете фабричния чип и поставете новия, точно като да включите един чип в настолен компютър.

5. Намаляване на теглото

Леки нещата се движат по-бързо от по-тежкте – това е основен физичен закон. Това решение е едновременно ниско-технологично и работи винаги. Има много опции: отървете се от излишните места ако не се използват; замени стъклените прозорци с пластмаса; или дори премахване на части от арматурното табло. Дискови спирачки също предлагат значителна разлика в теглото в сравнение с традиционните спирачки.

По-леки, по-оптимизирани гуми и джанти, изработени от леки метали също могат да подобрят способността на вашата кола да се плъзгат във въздуха с по-голяма скорост.

Leave your thought