Blog
проблеми с двигателя

5 признака за проблеми с двигателя – Част 1

280 Views0 Comment

Кои са наи-често срещаните сигнали за проблеми с двигателя

На всички са ни минавали подобни мисли докато висим в задръствне: Това да не е бръмчене? Какъв е този шум? От къде идва? Дали е от колата ми? Дали това в двигателя? Дано да е в двигателя. Това сигурно е просто климатика. Или може би това не е дори колата ми. Автомобилът в съседната лента изглежда като истински таратайка. Обзалагам се, че е от него.
С всеки звук, мирис и светване на светлината провери двигателя на таблото и вече си се представяме дни без кола, а парите направо излитат от портфейла.
Ето няколко от най-страшните признаци на проблеми с двигателя с вероятните причини. И да, те почти всички изискват незабавно да се обърнете към servizi.bg – но няма нужда от паника, zakolata,bg е винаги до вас.

1. Предупредителни светлини

Ако колата ви е в изправно състояние таблото трябва да свтне като коледна елха при запалване на двигателя. Това е компютърна проверка на всички датчици на автомобила.  Една по една те се изключват и сте готови за шофиране.

Ако не изгнаснат това е не е добре.  До колко това е лошо зависи от това коя светлина продължава да свети. Светлините на които трябва да обърнете най-много внимание са:

  • Проверете маслото/ Oil Level Low
  • Ниско налягане на маслото
  • Проверка на двигателя

Лампата Проверка на двигателя би могло да означава толкова много различни неща, от “не сте завили капачката на резервоара достатъчно здраво” до “внимавайт някое бутало да не изхвърчи“. Най-лесният начин да разберете какво ви подсказва тази светлина е да се свържете вашия автомобил със сканиращо устройство. Този инструмент за диагностика изглежда като голям калкулатор и се включва в буксите за комуникация вътре в колата. След като му даде указания за извършване на сканирането, той започва да “говори” с компютрите на вашата кола, за да разбере какво точно кара светлината да се включи.

Можете да закупите собствен инструмент за диагностика от магазин авточасти за по-малко от 200 лева, но след това какво? Вероятно няма да си сложите комбинезони и да се заврете под колата. По добре посетете servizi.bg.

 

Leave your thought