Blog
горивен филтър

Каква е ролята на горивния филтър и защо трябва да се сменя?

1412 Views0 Comment

Вашият двигател ще работи по-дълго и са по-ефективни ако използва възможно най-чистото гориво. Ключов компонент за постигане на това е горивния филтър и редовната му подмяна е от голяма важност. Това е относително лесно в повечето случаи.

Автомобилен горивен филтър

Трябва да знаете как да сменяте вашия горивен филтър и да го правите редовно, в съответствие с ръководството за обслужване на автомобила. Понякога шофьорите с изненада научават, че горивото в колата им трябва да се филтрира или “почистени” за да бъде използвано максимално безопасно и ефективно от техния двигател. Ето и основните причини за това:

  • Дори и горивото да е произведено по най-високите стандарти в бензиностанциите то се съхранява в резервоари. Вътрешността на тези резервоари може да съдържа малки частици от ръжда и мръсотия.
  • Освен това в резервара на нашия автомобил в повечето случаи също има ръжда, корозия и частици мръсотия.

Всички тези елементи са вредни за вашия двигател и горивния филтър ги спира да влязат в него.

Как работи филтъра

При повечето автомобили горивния филтър е направен от специална хартия поставена в стоманен контейнер някъде в в двигателното отделение на колата.

В ръководството на вашия автомобил трябва да проверите къде да намерите филтъра и как да го смените. Той тряба да бъде подменян редовно в съответсвие с препоръките на производителя.

Точната форма и дизайн може да варира значително от един модел към друг, но тези на дизеловите автомобили често приличат на купа или ваза.

Смяна на горивен филтър

Сменяйте горивния филтър на всеки 20 000 км за бензинови двигатели и на всеки 40 000 км за дизелови двигатели.

Точният подход за смяна на филтъра може да варира в зависимост от автомобила, но в повечето случаи ще трябва да се уверите, че сте откачили или “затворили” подаването на гориво към филтъра като първа стъпка.

Дизелови двигатели

Имайте предвид, че дизеловите горивни филтри много често събират вода която потъва на дъното. Когато смените вашия филтър за твърди частици огледайте се за клапан за източване, който ще ви позволи да източите тази натрупана вода. Това отново е лесна работа и наличието на малко вода не е причина за тревога.

Изберета вашия автомобил, за да закупите нов горивен филтър

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Гаранция за най-добра цена за горивен филтър

Вие търсите части за вашия автомобил? Zakolata.bg ви гарантира най-добра цена за предлаганите от нас качествени авточасти. Нашите специалисти непрекъснато следят нивата на цените на пазара и адекватно ги актуализират и корегират, така че да бъдат най-изгодни за Вас.

Производители

Zakolata.bg предлага над 300 000 качествени авточасти на достъпни цени. Ангажираме се да ви доставим най-високо качество на най-ниска цена. Разполагаме с оснавните авточасти за всички масови автомобили. Освен това винаги можем да ви изненадаме с артикули и за по-рядко срещащите се коли. Работим с доказани производители и гарантираме качество и коректност.

Leave your thought