Blog
авточасти

Как да купим авточасти на възможно най-добра цена

1918 Views0 Comment

Цена за авточасти

Собствениците на автомобили често са шокирани когато чуят цената за търсената резервна част от вносителя.

Някои цени са завишени до небесата, защото потребителите не знаят как да търсят. В някои случаи надценката стига до 150 % от реалната цена на продукта

Ще се оптаме да ви помогнем да избирате като професионалисти. Експертите на zakolata.bg купуват части за стотици хиляди всяка година, за да предложат на нашите клиенти оптимално качество най-ниската възможна цена. Ето и нашите 10 съвета

  1. Направете проучване на пазара

    На българския пазар вече има достатъчно сайтове за авточасти където можете да сравните цени за търсената част. Проверете няколко сайта преди да закупите продукта. Не забравяйте, че ако намерите сайт с по-ниска реална цана от тази в zakolata.bg ние ще ви дадем 5% допълнителна отстъпка. Ще откриете форма за търсене по автомобил най-долу на тази страница.

    Ако можете да си позволите да чакате обаче ви препорчваме да се насочите към чуждестранни сайтове като Car-Part.com и разбира се ebay.com. Обърнете специално внимание на цената и срока за доставка. Понякога доставката до България може да отнеме пожече от месец.

  2. Проверявай! Проверявай! Проверявай!

    Проверете внимателно часта която купувате по оригинален номер. Най-добре е при въвеждане на автомобила да използвате номер по VIN/рама на автомобила.

    Понякога производителите на автомобили пускат части с нов оригиналния номер при производстово на нов модел автомобил. Часта обаче оства взаимно заменяема с някои по-стари модели на същата марка. Цената обаче се качва няколко пъти. Тези тънкости обаче се научават с опита. За това ако карете сравнително нов автомобил и цената на някоя авточаст ви се струва неразумно висока ви препоръчваме да се консултирате със специалист.

  3. Уверете се в качеството

    Понякога цените на различните производители се разминават в пъти. Не се подвеждайте трябва да сравнявате ябълки с ябълки. Няма гаранция колко ще издържи съмнително евтината част и дали накрая няма да ви струва по-скъпо. Ако решите да рискувате първо проверете отзивите за този производител или се консултирайте със специалист.

  4. Авточасти втора ръка

    Автоморгите не винаги са добър източник. Купувайте само от препоръчани автоморги. Внимавайте има разлика в това да купиш част на 20 000 км и такава на 200 000 км. Винаги се договаряйте за възможност за връщане.

  5. Търсете промоции и отстъпки

    Повечето онлайн магазини за авточасти предлагат различни промоции и отстъпки за своите клиенти. Нужно е просто да се регистрирате в zakolata.bg и автоматично получавате 5 % отстъпка. Освен това ежеседмично се предлагат различни промоции в онлайн магазина.

    В повечето случаи се дават допълнителни отстъпки при покупка над определна стойност. Например zakolata.bg предлага безплатна доставка за поръчка над 100 лева. Ако търсените от вас части са под тази сума просто добавете разни филтри /така или иначе ще ви потрябват/.

  6. Договаряйте възможност за връщане при покупка на редки авточасти

    Някои части за хибридни превозни средства, коли от високия клас и класически автомобили са уникални. Специфичните части могат да ви създадат големи главоболия. За това ако пазарувате части за такива автомобили винаги договаряйте възможност за връщане.

  7. Не намираш търсената част? Остави другите да работят за теб

    Ако не успеете да намерите вашите части онлайн най-добре е да направите запитване и някой друг да ги потърси вместо вас. Можете да използвате формата най-горе на тази страница, за да направите запитване.

  8. Използвайте форумите

     

    Ако все още не намирате търсените авточасти или не сте сигурни в качеството предлагано от производителя с най-ниска цена.  Попитайте в някой тематичен форум. Ще се изненадате колко отзивчиви са участниците по форумите.

  9. Автомобили за части

    Ако имате огромен гараж или запустяло дворно място, помислите за закупуване на катастрофирал автомобил за части. Ако сте ентусиаст и ви се занимава можете бързо да си възвърнете инвестицията предлагайки части втора ръка по форъмите или например в bazar.bg

  10. Вносителите на автомобили са краен вариант

    Ако си опитал всияко, но все още не намираш търсената част е време да се обърнеш към вносителите на автомобили. Техните цени са доста по-високи, но понякога си заслужава.

 

[iframe src=”http://vibokomers.net/avtochasti/amortisyor/” width=”100%” height=”500″]

Leave your thought