Blog
автомобли под наем

Автомобили под наем – удобство или необходимост?

167 Views0 Comment

Ползваме ли автомобили под наем? Или по традиция смятаме, че те са необходими само на чужденци, които посещават страната?

Реално, твърде много ситуации в живота ни могат да се решат елегантно и безболезнено именно чрез тази услуга. На първо място, разбира се, е случаят, когато временно или постоянно сме без собствен автомобил. Дошли са ни на гости приятели от далече, и искаме няколко дни да им покажем забележителностите в региона. Какво по-подходящо решение, при това с поддържана и ремонтирана кола, пригодена за междуградско пътешествие.

Внезапно са Ви изпратили на бизнес-събитие далеч от града на място, докъдето няма удобен междуградски транспорт? Не е необходимо да молите приятел да Ви услужи с колата си. Фирмите за коли под наем имат великолепно уредени правила за ползване, застраховка, и отреагиране на евентуални проблеми и леки катастрофи, като по този начин няма да изпитвате излишни притеснения относно колата на свои близки, и ще можете да се концентрирате върху задачите си.

Най-атрактивните моменти, когато ни е необходима красива или екстравагантна кола под наем са сватбените и абитуриентски тържества. Доста фирми поддържат ретро модели именно за такива случаи.

Какво трябва да знаем при наемането на автомобил

Какво обаче трябва да спазим, когато прибягваме до услугите на фирмите, предлагащи автомобилите си за наше удобство? Най-напред следва да имаме предвид, че своевременната резервация на автомобил със сигурност е в наша полза.

„Запознаването“ с автомобила преди да подпишем протокол за състоянието, в което го получаваме, е задължително. Всички регулярно или аварийно използвани бутони за съответния модел трябва да се установят и пробват. Също така и отоплението или климатизацията. Не само на проверяващите от КАТ са необходими резервната гума, инструментите за поставянето й, аптечката, както и пожарогасителя. Нека те да бъдат налични и в изправност.

Ако имаме много багаж или ще пътуват повече от 5 души, най-добре е да изясним нуждите си лично с фирмата. Те ще ни предложат най-подходящия модел, без да се налага да ровим по каталози и да сравняваме обеми на багажници. Не е проблем и осигуряването на необходимия брой детски обезопасяващи столчета. Но в случай, че наемате автомобила за по-дълъг период, понякога е по-изгодно сами да закупите столче за кола или GPS.

Повечето фирми предлагат автомобили икономичен клас под наем. Според бюджета, с който разполагаме, често именно те са удачния избор.

Планирайте добре периода, за който ще Ви е необходим автомобилът, и когато ще можете да го върнете на фирмата. Обикновено периодите на ползване са 24 часови, така че понякога е удачно да го наемете само час преди да Ви бъде необходим, за да можете и да го задържите по-дълго до изтичане на денонощието. Не е за пренебрегване, че на много места наемът на автомобил за делнични дни е много по-изгоден. Ако нашият ангажимент позволява, добре е да се организираме да го свършим в делничен ден.

Ако желаният от Вас модел не  е бил свободен при резервацията, остава възможността нещо да се е променило и той да се освободи точно преди започването на Вашия наем. Не е излишно да проверите за последен път във фирмата.

И не на последно място, не пренебрегвайте документацията, която подписвате при наема. Не трябва да има пропуснати липси, а при вас трябва да имате копие от всичко, което е подписано. Лек път!

Leave your thought